streda 4. mája 2016

Domáce müsli s čokoládovo-jogurtovou polevou

Domáce müsli mám doma pripravené stále. Samotnú čokoládu moc nejem a keď nie je nič upečené a naháňa ma "mlsná", vždy po nich siahnem. Výborné sú do bieleho jogurtu, ale veď to všetci dobre poznáme. Ich príprava je veľmi jednoduchá a ingrediencie, ktoré k tomu potrebujeme máme vždy doma v zásobe.
Ingrediencie:

125 g masla
3 lyžice medu
1 lyžička škorice
500 g zmesi ovsených vločiek, rôznych druhov nasekaných orechov (mandle, lieskovce, arašidy...) a sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, banány, marhule...)
100 g bielej čokolády
100 g bieleho jogurtu

Postup:

Do misky si pripravíme zmes ovsených vločiek, orechov, môžu byť aj rôzne semiačka a sušeného ovocia. V hlbokej panvici si roztopíme maslo, pridáme med a škoricu. Chvíľku povaríme, kým sa všetko spojí. Vypneme sporák a prisypeme suchú zmes pripravených dobrôt. Zamiešame a dáme do formy s papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 160 °C približne 20-30 minút. Necháme vychladnúť.
V miske nad parou si roztopíme bielu čokoládu, ku ktorej primiešame biely jogurt a touto polevou potrieme povrch müsli.


Prajem Vám pekný deň a príjemné mlsanie.

Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz




6 komentárov:

  1. Že by....Andrejko tuze mě lákáš:-)
    Hezké májové dny,Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluju musli tyčinky....Vypadá to dost jedle....Krásný den Ila

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejko, tyčinky jsou úžasné. Jsme milovníci müsli, recept určitě vyzkouším. Děkuji za něj. Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejko, děkuji za typ! Musli jak sypané tak v tyčkách vyrábím stále, s polevou ještě nikdy.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mala som tú česť ochutnať .. skvelé, ako všetko, čo upečieš.

    Silvia

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...