štvrtok 13. júla 2017

Nepečený koláčik z BB keksov

Nepečené koláčiky sú väčšinou na čas nenáročné a suroviny na ne máme doma vždy po ruke. Hodia sa v týždni, keď je menej času, ale nespravíte si hanbu ani u nedeľnej návštevy. V poslednom čase je u nás veľmi obľúbený nepečený koláčik z BB keksov. 
Najprv som robila verziu z bledých BB keksov v kombinácii s banánom a šľahačkou s mascarpone.
Keď dozreli v záhrade prvé maliny, skombinovala som ich s kakaovými BB keksami. 
Spolu so šľahačkou s mascarpone a čokoládovým ganache je to niečo fantastické.

Ingrediencie:

2 balíky BB keksov 
2 šľahačky 33 %
1 mascarpone
100 g čokolády
2 polievkové lyžice práškového cukru
maliny

Postup:

Najprv si pripravím ganache z čokolády a polovice kelímka šľahačky. Šľahačku si zohrejem tesne pod bod varu. Odstavím z plameňa a zalejem ňou nalámanú čokoládu. Nechám chvíľu postáť a potom opatrne premiešam, kým sa šľahačka s čokoládou krásne nespojí. V tomto recepte už do ganache nepridávam maslo. Medzitým si vyšľahám zbytok šľahačky s mascarpone a cukrom. Keď mám všetko pripravené začnem vrstviť. Na dno nádoby si poukladám BB kekse a polejem ich s čokoládovou polevou ganache. Navrstvím maliny a prikryjem vrstvou šľahačky s mascarpone. Tent postup si zopakujem ešte dvakrát a na vrchu zostane vrstva šľahačky, ktorú poprskám čokoládovou polevou. Na toto množstvo surovín požívam zapekaciu keramickú misu z Ikey o rozmeroch 20 x 30 cm. 
Dám minimálne na dve hodinky do chladničky a môže sa podávať. 


Krásne mlsanie Vám prajem
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz



 

16 komentárov:

  1. Dekuji za dlasi krasny tip,ktery rada vyzkousim, vypada moooc chutne. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejko, to vypadá nádherně. Moc mě tento jednoduchý recept nadchl. Zítra běžím do obchodu vše nakoupit a musím vyzkoušet.A ty maliny tam musí být naprostou luxusní. Děkuji za inspiraci na víkend :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejko...no to je ...no mňam,láká mě moc...hlavně ta jednoduchá příprava,málo cukru....kolik g má být toho mascarpone?...děkuji
    Hezké letní dny,Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam...opravdu luxusní dezertík. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejko, vypadá opravdu nádherně!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mňam, to vyzerá úžasne. Určite vyskúšam ;)Timea

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To musím vyzkoušet, než bude po malinách. Krásné dny, Kája.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejko, tak už jsem tvůj receptík vyzkoušela a musím ti dát za pravdu. Dezert je to dokonalý. Málem na mě ani nezbylo, jak rychle mizel ze stolu. Musím ho co nejdřív udělat znovu. Takže ještě jednou dík za super recept :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že chutil. U nás doma ho tiež často robím. Určite vyskúšaj aj verziu s banánmi, tiež veľmi dobré. Andrea

      Odstrániť
  9. Mňam ... vypadá to krásně ..... běžím pro maliny .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Koláčik vyzerá veľmi chutne, ako všetko čo napečieš a navaríš. Krásne leto prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vypadá krásně,můžu se zeptat-jedna šlehačka je do čokolády a druhá k mascarpone?Pochopila jsem to dobře?Děkuji Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 0,5 jedného kelímka šľahačky a 100 gramov čokolády je na ganache a 1,5 kelímka šľahačky vyšľaháme s mascarpone. Andrea

      Odstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...