Giada De Laurentiis je moja obľúbená šéfkuchárka pochádzajúca z Talianska. V jednej z častí jej programu Giada v Taliansku prezradila aj recept na pravú neapolskú pizzu.
Ja som ho samozrejme hneď vyskúšala a odvtedy sa u nás doma už pizza neobjednáva.
Pre tých, ktorí by si chceli upiecť pizzu podľa Giady, tu je recept.
Ingrediencie:
2 1/2 hrnčeka hladkej múky
1 kávová lyžička soli
1 hrnček vlažnej vody
1 kávová lyžička sušeného droždia
1 kávová lyžička medu
Postup:
Najprv si zarobíme kvások. Do hrnčeka vlažnej vody dáme lyžičku sušeného droždia a lyžičku medu. Zamiešame a necháme cca 10 minút droždie pracovať. Do robota si dáme hladkú múku, soľ, nakysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto. Cesto dáme do misy potretej olivovým olejom a necháme hodinku kysnúť. Po hodine nožom rozdelíme cesto na dve časti a necháme v mise ešte hodinku kysnúť. Potom už len vyvaľkáme štyri pizze a naplníme podľa svojej chuti. Nezabudnite vyvaľkané cesto pred náplňou potrieť olivovým olejom, aby nebolo od nej rozmočené a pekne sa upieklo.
Pečieme cca 10-12 min na 250 °C.
Pekný deň
Andrea
Super, jdu hned teď na ni.
OdpovedaťOdstrániťPa pa M.
Milá Andrejko, díky za sdílení, určitě recept vyzkouším! Mám tu dokonce italskou mouku na pizzu a pokud u vás už jinou neděláte, bude jistě skvělá. Hezké dny, Veronika. :)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, určite vyskúšam, mám tri lepšie recepty na cesto tie striedam ale nový by sa hodil :-)))
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, dobrota .... recept znám, ale bez medu .... určitě příště vyzkouším jak s ním chutná .... přeji ti krásný zbytek prázdnin ..... pa, pa Marki
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, recept stejně jako Marki znám, jen ten med vypadá na tajnou ingredienci :o)
OdpovedaťOdstrániťMoc děkuji, vyzkouším!
Pa, Helena
Andrejka,
OdpovedaťOdstrániťpresne rovnakú pizzu robím aj ja, len kysne iba pol hodinu. Ja ju pečiem vonku na klasickom malom grile a je to mňamka.
Pekný večer,
A.
No ta vypadá báječně!!!! Děkuji za receptík♥ Krásné dny Andrejka
OdpovedaťOdstrániťmňam mňam už týždeň mám chuť na pizzu...asi zajtra bude :)
OdpovedaťOdstrániť