Včera som od maminy dostala za misku černíc a bolo ich akurát na jednu dávku džemu.
Černicový džem som nikdy nevarila a tak to bola premiéra. Je výborný.
Už sa teším, keď si upečieme lievance alebo palacinky.
Prajem Vám peknú nedeľu.
Andrea
V E-SHOPE pribudlo pár noviniek, tak nech sa páči prezrite si ich.
Ahoj Andrejko, džemík vypadá luxusně. Také se na něj chystám, ale u nás ostružiny teprve začínají dozrávat.
OdpovedaťOdstrániťRecept na mátovo-šalvějový sirup ti napíšu večer do mailu.
Pa pa M.
Ďakujem.
OdstrániťTa barva je nadherna, lakava. Krasne fotky, Andrejko. Preju hezky den. M.
OdpovedaťOdstrániťMarcelka, dík za pochvalu. Andrea
OdstrániťMňam, až sa slinky zbiehajú. Černicový som ešte nerobila, zato mám čučoriedkový, ten je tiež úžasný. Ako ty to robíš, že máš také nádherné fotky? Obdivujem tvoje nadanie :)
OdpovedaťOdstrániťm.
Monika, ďakujem pekne za pochvalu. Fotenie je veda, ktorú stále neovládam. Spravím 50 fotiek a z toho 3-4 sú dobré. Takže len stále skúšam. Andrea
OdstrániťAndrejko, já ho dělám každý rok, je vynikající! Pochutnáte si :o)
OdpovedaťOdstrániťMoc tě zdravím, Helena
Helenka, černíc mamina nemá moc a vždy som sa tešila, že som mala aspoň na ozdobu toriet a pohárov a bolo mi ľúto spraviť z nich džem. Ale je fakt výborný. Andrea
OdpovedaťOdstrániťŠkoda džem variť ... ale nepochybujem o jeho chuti, ja by som ich aj deťmi zjedla na posedenie .... u nás aj keby tri kila boli neostalo by na džem, už sme to zažili, natrhali pri lese, niečo pojedli po ceste domov a zvyšok doma:-) ....
OdpovedaťOdstrániťMoji rodicia varia cernicovy odjakziva - patri to k ritualom leta - ist do lesa zbierat cernice a navarit dzem. Nas recept je taky "trpky", takze sa dobre hodi do zakuskov.
OdpovedaťOdstrániť