Tvarohové rezy podľa našej Gitky som už dávno nepiekla. Je to pritom výborný ľahučký dezert, ktorý sa hodí nielen k nedeľnej kávičke.
Ak by ste si ho chceli upiecť tu je recept.
Ingrediencie:
Cesto:
250 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
120 g Palmarin
1 celé vajce
2 žĺtky
Plnka:
500 g tvarohu
150 g práškového cukru
1/2 litra mlieka
1 Zlatý klas
1 dl oleja
1 celé vajce
3 žĺtky
5 polievkových lyžíc práškového cukru
Postup:
Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto a zabalené do fólie ho dáme na pol hodinu do chladničky. Vychladnuté cesto prstami po kúskoch roztiahneme rukami na plech vystlaný papierom na pečenie.
Suroviny na plnku spolu zmiešame a vylejeme na surové cesto (plnka je riedka). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 15-20 minút. Z piatich bielkov, ktoré nám zostali, ušľaháme sneh a pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru. Sneh rozotrieme na upečený koláč a ešte pečieme 5 minút.
Prajem Vám krásnu nedeľu a príjemné mlsanie.
Andrea
Vypadají luxusně..určitě zkusím..jen se chci zeptat, co to je Palmarin ..to jsem u nás nikde neviděla.
OdpovedaťOdstrániťPalmarin alebo hera je rastlinný tuk na pečenie. Môže byť aj maslo. Andrea
OdstrániťAndrejko, řezy vypadají mňamózně 😀
OdpovedaťOdstrániťPa, Petra
Ďakujem Peti. Andrea
OdstrániťVypadá lákavě, hezké dny. M.
OdpovedaťOdstrániťA je moc dobrý. Aj Tebe Marcelka prajem pekný deň. Andrea
OdstrániťTento koláčik robím pravidelne, ale cesto je lístkové, to nám tam chutí viac :-)
OdpovedaťOdstrániťKrásne fotky,
A.
S lístkovým cestom som ho nerobila. Dobrý nápad, vyskúšam. Andrea
OdstrániťAndrejko, moc děkuji za recept. Musela jsem si najít, co je Palmarin, ale už vím, že je to tuk na pečení ☺ Krásné dny, pa M.
OdpovedaťOdstrániťSamozrejme sa dá použiť aj maslo. Pekný deň Andrea
OdstrániťI já mám vždycky problém najít, jaký tuk se skrývá pod slovenským názvem :o) Ale ono to máslo jistí!
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, mám napsané, vypadá úžasně!
Helena
Presne tak Helenka. Pekný deň Andrea
Odstrániť