Krém so šľahačky a bielej čokolády je z receptu na Raffaello tortu a s obľubou ho používam pre jeho lahodnú chuť. Pre zmenu som k nemu upiekla čokoládový korpus.
Fantastická kombinácia.
Ingrediencie:
4 vajcia
160 g práškového cukru
140 g polohrubej múky
20 g kakaa
4 polievkové lyžice teplej vody
2 smotany na šľahanie 33%
200 g bielej čokolády
2 stužovače
Postup:
Základ na krém si pripravíme deň vopred. Na miernom ohni si v šľahačkovej smotane rozpustíme bielu čokoládu. Šľahačkovo-čokoládovú zmes necháme vychladnúť a až potom ju premiestnime do chladničky do ďalšieho dňa.
Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme polovicu cukru. V druhej nádobe si vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru. Keď sú žĺtka s cukrom vyšľahané, pridáme teplú vodu. Ďalej pridávame striedavo múku zmiešanú s kakaom a sneh z bielkov. Dno tortovej formy si vymastíme a vysypeme múkou a boky necháme suché. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20-25 min. Tortu necháme vychladnúť aspoň 30 minút a potom nožom prejdeme po bokoch formy, aby sa korpus odlepil.
Teraz si dokončíme krém. Do zmesi pridáme 2 stužovače a vyšľaháme.
Korpus si rozrežeme a naplníme polovicou krému. Položíme druhú časť korpusu a celú tortu aj boky potrieme druhou polovicou krému. Ja som vrch torty posypala strúhanou čokoládou, ale fantázii sa medze nekladú.
Pekný deň
Andrea
Vyborný tip! Děkuji, určitě vyzkouším. Hezké dny přeji, Klárka.
OdpovedaťOdstrániťTak ten vypadá dokonale. Hned bych ochutnala s kafíčkem. Martina
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, to je jako na moje přání! O víkendu se konečně všichni sejdeme a oslavíme narozeniny mojí mamky, mám chuť udělat nějaký nový dort... Asi to bude tenhle tvůj, snad se mi povede...
OdpovedaťOdstrániťHezké odpoledne, Helena
Ahoj Andrejka. Tortička vyzerá veľmi elegantne. :) A výborná bude určite tiež. Zdravím. Dana :):):)
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, dort vypadá báječně, hned bych si dala! Pa Maru
OdpovedaťOdstrániťMňam, tak přesně tohle můžu a zkusím! Díky!:)
OdpovedaťOdstrániťDort vypadá tak moc dobře..a určitě i skvěle chutná..děkuji za hezký a pro mne moc oblíbený blog. Hana
OdpovedaťOdstrániťich hätte gern ein STÜCK....
OdpovedaťOdstrániťschaut so lecker aus,,
wünsche noch einen schönen TAG
liebe GRÜßE aus TIROL
bis bald die BIRGIT
Andrejka, ten je famózní, hned bych se zakousla a vychutnala si jeden, .. dve.. tři..??? kousky?? :-)
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, vypadá úžasně !!!! Děkuji za recept .... hned si ho píšu ..... Marki
OdpovedaťOdstrániť