nedeľa 10. novembra 2013

Jesenný výpredaj

V kvetinárstve mali výpredaj jesenných črepníkových rastliniek. Medzi množstvom už zúbožených rastliniek ma zaujala táto . Na štítku nie je napísané ako sa volá, ale videla som ju už na rôznych zahraničných blogoch a vždy sa mi veľmi páčila. 
Pôsobí tak jemne.
Z minulého roka som mala zbytok melírovaného tmavošedého zamatu a ušila som ďalší guľatý vankúš. Zbytok látky bol 95 cm, tak priemer vankúša je len 32 cm. 
Na šedej sedačke v obývačke splýva, tak skončil na kresle v spálni.
Tentokrát som vankúš šila z jedného pásu látky dlhého už spomínaných 95 cm a širokého cca 50 cm. Oba konce som spolu zošila. Do stredu pásu som vložila výplň a na obidvoch koncoch som látku stiahla a vzniklo riasenie v strede vankúša na lícnej i rubovej strane.
Dva gombíky zo starého kabáta som potiahla zamatom a obidva oproti sebe zošila cez výplň. Samozrejme vankúš sa bude musieť prať aj s výplňou. 
 Prajem Vám pekný deň.
Andrea

20 komentárov:

  1. Kyticka je podobna svicniku,ktery mam,ale jiz delsi,ale nejsem si jista.
    Polstarek je uzasny,noblesa sametu me u tebe nenechava chladnou at jiz na dynich ci na povlaku,ale kulatak je bomba,mnohem lepsi takto z jedne latky,nez treba ze zbytecneho sesivani nekolika.
    V jednoduchosti je krasa.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejko,
    krásný výprodej!! A polštářek je moc hezký a ta barva!!! Moc se mi líbí.
    Hezkou neděli
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka opat nadherne fotografie :) Krasny zbytok nedele Mira...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá Andrejko...
    polštář je naprosto luxusní...jako ostatně vše, co ty ušiješ. A navíc se mi moc líbí jeho barva. V poslední době jsem hodně "ujetá" ☺na odstíny šedé.
    Měj se Andrejko krásně, děkuji ti také za velmi příjemné zastavení u mě na blogu, což mi vždy udělá velikou radost. Jsem tak se všemi Vámi, mně milými bytostmi, stále v kontaktu.
    Pa pa Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejko, nádherný polštář, ten je:) opět krásné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrejko,kulaťáček je moc pěkný....s bílým plédem mu to sluší:-)
    Hezký nadcházející týden,Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Andrejka....aj ja zachraňujem rastlinky...oni mnohé skončia vyhodené a u mňa dostanú šancu na život....myslím, že je to nejaký druh tradeskancie, ale možno aj nie....to iba mne sa tak zdá, mala som niečo také podobné a bola to ona.
    Vankúš nádherný...jana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejko, květinka je krásná jemňoučká .... a u tebe se jí bude dařit náramně. A kulaťáček je luxusní!
    Hezký večer, moc zdravím Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Polštářek je nádherný, Andrejko a květinku mám taky, dobře se množí jen uštípnutém a hned zasadit...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Andrejko,
    Muehlenbeckii jsem měla taky a bohužel mi nevydržela, potřebuje hodně vláhy a zimní topení ji nesvědčí. Ale vypadá opravdu krásně. Stejně tak sametový polštář, myslím, že až zas převlíkneš sedačku, poputuje zpět :-D. Krásný den

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šárka máš pravdu, keď prevlečiem bielu sedačku,pôjde naspäť. Pretože ani na tom kresle bohvieako nevynikne. Ešte je tu jedna možnosť, prerábam získanú manželskú posteľ do hosťovskej izby, tak možno pôjde do stredu medzi biele vankúše. Uvidím. Ďakujem. Andrea

      Odstrániť
  11. Andrejko,myslim, ze mam presne tu samou rostlinku co ty,mrkni se semhle ke mne: http://oasis-in-universe-planet-earth.blogspot.co.at/2013/10/letos-jsme-prvne-dali-i-na-druhy-balkon.html. Mne bylo v zahradnictvi receno,ze ji klidne mohu dat i na mraz, tak doufam, ze tomu tak skutecne je,protoze ji mam ted na balkone pres zimu.Mrazy jeste nebyly,tak nevim,ale zatim se ji dari uzasne a roste jako z vody:-) Jinak nadherny polstarek, obdivuji sikovne rucky jako mas i ty:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež pocit, že je to vonkajšia rastlinka, pretože bola v jesennom výpredaji črepníkových rastlín, ktoré idú von. Ďakujem Andrea

      Odstrániť
  12. Ahoj Andrejko, kytičku už jsem taky párkrát měla, ale bohužel se jí u nás nelíbilo a brzy mi odešla :( Polštářek je nádherný a ta ikeácká bílá Uršula je stále na mém seznamu přání :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Andrejko, ty polstare jsou proste super. Budu si muset nejaky usit. Tomu tvemu to na te kozesince moc slusi. A kyticku jsem mela taky, ale bohuzel mi moc dlouho nevydrzela... Snad budes mit vice stesti. Mej krasny tyden, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Andrejka, rastlinka mi tiež vyschla ako dievčatám, ale možno sa ti ju podarí zachrániť. Zamatovému vankúšu to pristane aj na kresle, aspoň sa ti bude pohodlnejšie sedieť.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Andrejko, nádherný kulaťáček .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...