pondelok 12. decembra 2016

Kokosové stromčeky

Dnes budeme opäť trošku piecť, teda vlastne nepiecť. Kokosové stromčeky je nepečený zákusok a recept som našla na pintereste. Hmota chutí ako rafaello guľky a dotvorené do tvaru stromčeka sú za pomoci formičky na úliky. Všetkým veľmi chutili a tak pribudnú medzi ostatné tohtoročné koláčiky. Akurát som zmenila čokoládový krém, ktorý je v recepte, na môj obľúbený z uvareného karamelového salka a mascarpone.
Ingrediencie:

80 g práškového cukru 
400 g strúhaného kokosu
150 g sušeného mlieka
50 ml šľahačkovej smotany
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

Krém:

200 ml šľahačkovej smotany
200 g horkej čokolády
1 balík piškót

Postup:

Zmiešame cukor, kokos a sušené mlieko. Pridáme kondenzované mlieko, smotanu (mlieko) a vymiešame. Kokosovú hmotu uložíme na pár hodín do chladničky.
Smotanu s čokoládou zohrejeme nad parou, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a potom dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
Formičku z vnútra posypeme práškovým cukrom. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme niečo čo sa podobá na kužeľ a hmotu natlačíme do formičky a na stromček (úlik). Pomôckou, ktorá je súčasťou formičky úlik, vytvoríme v hmote hlbší otvor na krém. Formičku otvoríme a opatrne vyberieme stromček. Stromček som obalila ešte v kokose.
Krémom plníme otvory v stromčekoch a zároveň prilepíme piškótu oblou stranou hore.

Prajem Vám príjemné pečenie - nepečenie.
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz




12 komentárov:

  1. Děkuji za inspiraci i recept.Stromečky vypadají lákavě.Krásné dny plné pohody přeji Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejko stromečky jsou u tebe dokonalost sama . Zajímal by mě ten krém s mascarponem - prosím - děkuji :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zmiešam jedno mascarpone a 1/2 plechovky uvareného sladeného salka. Výsledkom je fantastická karamelová plnka. Andrea

      Odstrániť
  3. Mňááááám, či budem robiť úliky, to ešte netuším, ale túto karamelovú plnku si hneď zapisujem, pa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímá mě taky ten krém ze salka a mascarpone. Jakou odhadujete trvanlivost? Znám to s máslem, tam se toho nebojím. Ale s tím mascarpone nevím. Díky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S maslom ju robíevala moja mamina do orechovej torty. Tiež dobrá, len treba opatrne s maslom, aby nebola masná. S mascarpone je veľmi ľahodná, ale samozrejme by som ich plnila až tesne pred Vianocmi. Tieto boli skúšobne robené na predvianočný večierok dcéry. Andrea

      Odstrániť
  5. Andrejka, ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam. Pá, Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrejko, vypadají opravdu luxusně...k nakousnutí.
    pa M.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Andrejka a ty si si kúpila tanierik z KIK :DD tiež na neho mám zálusk ,je nádherný a s tými stromčekmi na jedenie je to celé na zjedenie :DD čau e.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika, ja som tanierik kupovala v Lidli. Je chutnučký presne na takéto drobné servírovanie. Andrea

      Odstrániť
  8. Andrejko, vypadají moc dobře, kokos mám ráda, budu o nich uvažovat, díky za inspiraci, krásný den,
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...