Pri vzhliadnutí včerajšieho príspevku na blogu Pradobroty som sa mysľou preniesla do čias môjho detstva, keď mamina robila ťahanú štrúdľu. Odtiahla v kuchyni stôl od lavice tak, aby mohla okolo neho chodiť kolom dokola. Na stôl rozprestrela biely ľanový obrus a vtedy to začalo. Behala okolo stola ako obežnica na svojej dráhe a ťahala a ťahala, až bolo cesto tenké ako pavučinka.
Veľmi príjemné spomienky.
Vždy som pečenie ťahanej štrúdle odkladala, lebo mi to pripadalo ťažké. Mamina dnes už nepečie, tak som si povedala, že je na čase vyskúšať to a spraviť pre zmenu štrúdľu pre ňu. Recept od maminy zatiaľ nemám, ale ak si dobre pamätám, je veľmi podobný tomu Marcelkinmu.
Nájdete ho TU aj s fotopostupom.
Marcelka ďakujem za pripomenutie.
Pekný deň
Andrea
Zdravím Andrejka!Vypadá to, že mám rovnaké chute :o) U nás sa štrudla piekla aj na Vianoce. A to ma motivovalo k tomu aby som ju po rokoch upiekla ako taku generálku . Lebo tento rok asi nebude chýbat.
OdpovedaťOdstrániťNádhera. Makový s višněmi musí být vynikající ☺
OdpovedaťOdstrániťPa pa M.
Aj ja si na tieto chvile spominam :),ked tahanu strudlu robila este babka. Sama sa asi neodvazim, ale je to jednoznacne dobrota. Ja vlastne akukolvek strudlu milujem :), pa
OdpovedaťOdstrániťVypada to uzasne, Andrejko, ja se toho take bojim, prijde mi to dost pracne, ale treba nekdy...:-). Pekny den. M.
OdpovedaťOdstrániťZdravim Andrejka! Prispevok ma velmi potesil, lebo uz davno hladam recept na cesto strudle, ktore je chrumkave aj druhy den. Urcite ho vyskusam, naozaj vdaka za typ!!! Existuje este ine cesto? (ako tahane alebo kysnute?) Pekny vikend. Monika
OdpovedaťOdstrániťHmm Adka to mnamka. Slinky mam po kolena 😋 musim vyskusat. Pekny vecer Mira 🍰
OdpovedaťOdstrániťVypadá moc chutně =)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka to vieš že je to vysoká škola pečenia, vyzerajúobidve fantasticky. Ja by som poprosila tú makovú. Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániť