A opäť pečieme. Tentokrát nepečené.
Dnes má Miško narodeniny. To, že má rád sladké viem, ale len minulý týždeň som sa dozvedela, že má rád kávové zrná. Tak som si dnes stiahla z internetu pár receptov a "upiekla" dve verzie.
Klasickú tmavú s kakaovým pudingom a svetlú z marína keksov a mletých orechov. Obidve verzie sú veľmi chutné. Mne osobne viac chutí svetlá verzia, pretože prudko čokoládové dezerty a sladkosti nemám veľmi v obľube.
Ingrediencie tmavá verzia:
2 balíky BB pudingu
250 g Hery
250 g práškového cukru
2 žĺtky
4 čajové lyžičky mletej kávy (nevarenej)
0,5 dcl rumu
čokoládová poleva
Postup:
Všetky suroviny dáme do misy alebo na dosku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme v dlani malé valčeky a vareškou urobíme cez stred valčeka jarček, čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.
Na záver kávové zrná namáčame do čokoládovej polevy.
Ingrediencie svetlá verzia:
3 balíky Marína keksov
50 g mletých vlašských orechov
200 g práškového cukru
80 g maslo
0,5 dcl rumu
uvarená mletá káva (približne 5 lyžíc)
čokoládová poleva
Postup:
Presne taký istý ako v predošlom recepte.
Kávové zrná som dala do papierových košíčkov a zabalila do šedej plechovej krabičky. Mašľa dotvára krabičku, aby vyzerala ako ozajstný darček.
Ak budú kávové zrná chutiť, určite nimi ozvláštnim aj veľkonočné pečenie.
Pekný deň
Andrea
Dobrý nápad Andrejka, určite vyskúšam pred sviatkami...
OdpovedaťOdstrániťOriginálne. :):) Super darček. Zdravím. Dana
OdpovedaťOdstrániťMňam! :)
OdpovedaťOdstrániťT.
Andrejko, děkuji za oba recepty, jistě je využiju! Nádherné fotky!
OdpovedaťOdstrániťPřeji hezký den, Helena
Jaj, maškrta čo vonia detskými rokmi, milovala som ich. Možno tiež vyzkúšam. Krásne to máš naaranžované a krásné fotky !
OdpovedaťOdstrániťNo teda, svokrička, stíhaš všetko ... vypadajú lákavo, keby som teraz nezjedla celý balík milánskej zmesi, tak by som sa asi zahryzla do obrazovky počítača. Fotky zachytávajú tie najmenšie detaily. Gratulujem Tebe i Miškovi.
OdpovedaťOdstrániťSilvia