streda 17. júna 2015

Domáce rohlíky

Domáci kváskový chlieb pečiem už dlho, ale rohlíky, tie som ešte nepiekla. Počnúc dnešným dňom môžem povedať, pokiaľ to čas dovolí, že tak ako chlieb i rohlíky budem piecť už len doma.
K Lucke na blog chodím už dlhšie a vždy sa kochám jej nádhernými fotkami. To, že chystá pre svoju malú dcérku rodinnú kuchárku i s jej fotkami je úžasný nápad. Dcérka v nej nájde všetko, čo jej mamina piekla.
Luckine rohlíky sú jeden ako druhý. Je vidieť, že v tom už má prax. Tie moje sú každý iný, ale časom to vylepším. Božskej chuti toho "nezdravého" bieleho pečiva to vôbec neublížilo. Od zarobenia cesta po finálny výrobok cez rozliehanie sa tej krásnej vône po dome uplynie sotva 2,5 hodiny. 
Recept tu písať nebudem, pretože ho nájdete aj s podrobným postupom na blogu u LUCKY.


Prajem Vám pekný deň a ďakujem za návštevu.
Andrea

15 komentárov:

  1. Vyzerajú výborne!
    Ako tak na blogoch pozorujem, dávame sa na domácu výrobu čohokoľvek a to sa mi páči :-)
    Pozdravujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplne ako z obchodu.. Ručne si miesila, alebo máš stroj na cesto?
    Ešte pravé masielko a domáci jahodový džem.
    Verím tomu, že dakedy vyskúšam, ale nestíham zatiaľ žiť, čerešňová žatva je doma. Andrejka si veľmi šikovná, všade útulne, krásne, upratané, napečené a ešte stíhaš prerábať nábytok..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám skvelého nového pomocníka a ten za mňa cesto krásne vymiesi. Každé kysnuté cesto nemiesim viac ako 5 minút. Je jemné a vláčne a krásne nakysne. Upečenie rohlíkov naozaj netrvalo viac ako 2,5 hodiny a z toho cesto kyslo 2 hodiny, takže medzitým si robím ostatné. Presne ako si napísala rohlík som ochutnala s maslom a domácim jahodovým džemom. Bola to lahôdka. . Andrea

      Odstrániť
  3. Andrejka, kedy to ty vsetko stihas? Uzasne ♥ Alexandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alexandra ja mám skôr pocit, že všetci okolo mňa stíhajú podstatne viac ako ja. Andrea

      Odstrániť
  4. Woooou krajšie ako kúpene. No jasnačka že idem odskúšať, porovnam ako sa robí s tymto cestom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejko, nalákala si mě! Vypadají fakt skvěle!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jeeeee, to mě moc těší, že jsi je vyzkoušela! A máš je nádherný!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A odkud máš prosím ty utěrky a ten "košík"? To je taková nádhera... Miluju každý detail tvého bydlení.

      Odstrániť
    2. Utierky sú z H&M Home a biely keramický košík naozaj neviem odkiaľ je, lebo som ho pred rokmi dostala ako darček od manželovej tety. Je veľmi vďačný, používam ho na práve na chlieb a pečivo. Ďakujem za komentár. Andrea

      Odstrániť
  7. Díky za recept, Adrejka! Vypadají báječně!! Přidám k domácím houskám :-) A ten keramický košík by byl na bagety jak dělaný ♡
    Krásné letní dny!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejko, jsi neskutečná!!!! Rohlíky máš tedy vymazlené! A né, že né .-) Přeji Ti úžasnou cestu po Toskánsku♥ a těším se na reportáž Tvým pohledem :-) Moc si to užijte♥ Je tam opravdu báječně! :-) A terasu.. tu máte tedy taky nádhernou!!!! Jsi šikulka největší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejko, rohlíčky jak od pekaře !!!! Voní až sem ..... jen se do nich zakousnout ..... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Super, si šikula ....

    S,

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...