Jahody v záhrade nemáme, ale každý rok si kúpim 5 kg a spravím džem. Samozrejme sa aj do sýtosti najeme. Takže dnes som oficiálne zahájila zaváraciu sezónu. Varila sa jahodový džem. Úplne normálne tak ako väčšina z Vás. Pred koncom varenia však pridám do džemu 3 polievkové lyžice rumu a tým sa zvýrazní chuť ovocia. Celá kuchyňa nádherne voňala. Mám rada túto vôňu...
Keď je už džem pekne v pohároch, šup s nimi pod mäkkučkú deku.
Pekný večer
Andrea
Ty si ho ale hýčkaš, do takej krásnej perinky si ho uložila :) Mňam, aj u nás jahodový džem patrí medzi najobľúbenejšie.
OdpovedaťOdstrániťJej, aj ja idem dnes varit dzem jahodovy, ma zaujal ten rum, prosim Ta na ake mnoztvo jahodiek a cukru davas tie 3 PL .. by som to vyskusala ....
OdpovedaťOdstrániť3 polievkové lyžice rumu na 1 kg ovocia. Dávam ho aj do ostatných džemov, ktoré varím marhuľového a malinového.
OdstrániťDakujem Ti ... ja robievam taky "bio" vzdy na kilo ovocia pol kila cukru a nic viac ... skusim teraz do jahodkoveho rum ...
OdstrániťAhojky...co říct, snad jen mňam mňam mňam ...:o) Pa pa Martina
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, také mám sezonu jahod. Včera jsem poprvézkoušela dělat marmeládu v pekárně - přišlo mi fajn, že u toho nebudu muset stát a mohu se věnovat Vojtíkovi. No dopadlo to tak, že jsem marmeládu dovářela na plotně. Pekárna mi asi v půlce vypověděla službu - opravdu si nemohla vybrat lepší dobu. Takže se vrátím ke klasice. Měj krásný jahodami provoněný večer ... Věra
OdpovedaťOdstrániťJahodový mám taky moc ráda, Andrejko, a s tím rumem - mňam!!
OdpovedaťOdstrániťIvana
Andrejko cítím tu vůni až tady u nás!Krásné fotečky-jahodová patří mezi moje top!Michaela
OdpovedaťOdstrániť