pondelok 30. januára 2012

Chryzantémy

Chryzantémy sú považované za typické cintorínske kvety. Bolo by však škoda zavrhnúť tak krásnu rastlinu len preto, že kvitne práve na sviatok Všetkých svätých. Chryzantémy totiž okrem nádherného vzhľadu aj veľa vydržia. Dočítala som sa, že chryzantéma je pre Číňanov jednou zo štyroch posvätných kvetín, Japonci ju majú dokonca v štátnom znaku a poznali ju aj Grékovia. Práve z gréčtiny pochádza jej meno: chryzantéma znamená zlatá.



Mišky prebieha súťaž o darčekový poukaz do obchodíku Bella rose.Ak radi súťažíte, určite sa zapojte, cena je to veľmi lákavá. Držím Vám všetkým palce.


Pekný deň
Andrea

8 komentárov:

  1. Andrejka potvrzujem splněné podmínky a přeji mnoho štěstí!A krásné fotečky-nádherný obýváček!Michaela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný zimní den, Andrejko! Chryzantémy jsou nádherné - ať už střapaté,kopretinkové či velké "bambule"... Moc jsem si i oblíbila šlechtěné malé zelené bambulky, v kombinaci třeba s růžovou nemají chybku ... Motýlkové dekorace jsou také parádními přivolávači jara !
    Pa Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mila Andreo, dnes jsem si dobre prohledla tvuj blog. Mas to tu moc pekne. Mohla by jsi mi prosim poslat navod na kosicek a motylky? Na: katerina.naegeli@bluewin.ch. Dekuji moc a brzy zase na psanou, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejko, taky je mám moc ráda a četla jsem to samé!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejka, ak sa mám priznať ja ich milujem, dajú sa s nich urobiť krásne malé kytice a naozaj vydržia veľmi dlho vo váze.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Chryzantémy jsou nádherné květiny. Já je mám nejradši a taky je mám zrovna teď ve váze :-) . Manžel mě s nimi hodně překvapil. Dal mi je totiž jen tak. On mi je teda sám nedal, ale zaplatil si dovoz květin , takže mi je přivezl kurýr, ale jsou od manžela a to je podstatné :-) .

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...