Recept, ktorý som vybrala robím iba krátko a našla som ho na českom MMB a veľmi nám všetkým chutí. Sú to úžasné karamelové rohlíky.
RECEPT
Cesto:
210 g hladkej múky
140 g mletých orechov
70 g práškového cukru
140 g masla ( Hera)
1 pol. lyžica kakaa
2 žĺtky
citrónová kôra
Plnka:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko) variť 3 hodiny
250 g masla (ja som dala trochu menej)
Na zdobenie:
čokoládová poleva
Postup:
Z múky, masla, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodinu v chladničke. Cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme rohlíky. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie do ružova pri 180 °C.
Uzavretú plechovku kondenzovaného mlieka (Salka) varíme 3 hodiny vo vode. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom na hladký krém. Pomocou plničky nastriekame na upečené rohlíky a nakoniec jeden po druhom namáčame v čokoládovej poleve. Je lepšie, keď pred namáčaním do čokoládovej polevy rohlíky trochu zmrazíte, ľahšie sa s tým pracuje.
Rohlíky sú priam božské a rozplývajú sa na jazyku. Jeden kúsok nestačí...
Pekný večer
Andrea
Ahoj Andreo, tenhle krém dělám na řezy a je vždy zárukou úspěchu. Určitě vyzkouším i rohlíčky.
OdpovedaťOdstrániťHezký večer
Jana
Mňam, děláš mi chutě.
OdpovedaťOdstrániťTo musí být dobrota,určitě zkusím:-)
OdpovedaťOdstrániťRecept tedy vypadá velmi lákavě. Krém ze salka u nás mají rádi všichni, budu muset rohlíčky vyzkoušet.
OdpovedaťOdstrániťAndreya
Andrejko, máš pravdu - jeden kousek opravdu nestačí. Měli jsme je na Vánoce. Krásný nový týden ... Věra
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, receptík ti soutěží. :-)
OdpovedaťOdstrániťKrém ze Salka dávám do vánočního cukroví a rohlíčky znám. Jsou skutečně dobré.
Hezký den. L.
Andrejko, to musí být dobrůtka, receptík ukládám,
OdpovedaťOdstrániťMarcela