nedeľa 19. februára 2012

Karamelové rohlíky

 Prihlasujem sa do súťaže s heslom "VRAŽ DO TOHO KOPU LÁSKY", ktorú vyhlásila Lenka na svojom blogu http://lenkavcelka.blogspot.com/2012/02/soutez-vraz-do-toho-kopu-lasky.html .

Recept, ktorý som vybrala robím iba krátko a našla som ho na českom MMB a veľmi nám všetkým chutí. Sú to úžasné karamelové rohlíky.


RECEPT

Cesto:
210 g hladkej múky
140 g mletých orechov
70 g práškového cukru
140 g masla ( Hera)
1 pol. lyžica kakaa
2 žĺtky
citrónová kôra

Plnka:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko) variť 3 hodiny
250 g masla (ja som dala trochu menej)

Na zdobenie:
čokoládová poleva

Postup:
Z múky, masla, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodinu v chladničke. Cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme rohlíky. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie do ružova pri 180 °C.
Uzavretú plechovku kondenzovaného mlieka (Salka) varíme 3 hodiny vo vode. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom na hladký krém. Pomocou plničky nastriekame na upečené rohlíky a nakoniec jeden po druhom namáčame v čokoládovej poleve. Je lepšie, keď pred namáčaním do čokoládovej polevy rohlíky trochu zmrazíte, ľahšie sa s tým pracuje.

Rohlíky sú priam božské a rozplývajú sa na jazyku. Jeden kúsok nestačí...

Pekný večer
Andrea

7 komentárov:

  1. Ahoj Andreo, tenhle krém dělám na řezy a je vždy zárukou úspěchu. Určitě vyzkouším i rohlíčky.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To musí být dobrota,určitě zkusím:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Recept tedy vypadá velmi lákavě. Krém ze salka u nás mají rádi všichni, budu muset rohlíčky vyzkoušet.

    Andreya

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejko, máš pravdu - jeden kousek opravdu nestačí. Měli jsme je na Vánoce. Krásný nový týden ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejko, receptík ti soutěží. :-)
    Krém ze Salka dávám do vánočního cukroví a rohlíčky znám. Jsou skutečně dobré.
    Hezký den. L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrejko, to musí být dobrůtka, receptík ukládám,
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...