utorok 26. septembra 2017

Východné Slovensko prvá časť

Stalo sa príjemným pravidlom, že každý rok si pätica kamarátok naplánujeme spoločný predĺžený víkend. Poznáme sa už z materskej škôlky a s menšími prestávkami to ťaháme spolu už dlho.
Tento rok sme vyrazili na Východné Slovensko. Miestom nášho prechodného pobytu bol tento rok Prešov. Po ceste do Prešova sme mali pár zastávok a práve o nich bude dnešný príspevok.
Prvou zastávkou bolo najmenšie mesto na Slovensku Modrý Kameň a zrúcanina hradu Modrý Kameň. Turci tento hrad niekoľkokrát zničili a v polovici 18. storočia bol v dolnej časti hradu postavený kaštieľ.
V kaštieli dnes sídli Múzeum bábkarských kultúr a hračiek. Bola to zaujímavá prehliadka.
A spoločné foto s Kukom, Drobčekom a Raťafákom Plachtom.
Po prehliadke kaštieľa sme si vyšľapali na Kalváriu a opäť sa kochali krásnymi výhľadmi.
Ďalšou zastávku v smere našej cesty na Východ bol hrad Šomoška. 
Hrad Šomoška je zrúcanina hradu v chotári obce Šiatorská Bukovinka v okrese Lučenec, v bezprostrednej blízkosti slovensko-maďarskej štátnej hranice nad maďarskou obcou Somoskő.
Čakal nás asi hodinový výstup k hradu. 
Pri výstupe sme míňali Kamenný vodopád a Kamenné more, kde sme sa samozrejme okúpali. Pán, ktorý nás fotil na začiatku výstupu mi omylom prenastavil fotoaparát a ja som si to všimla až neskôr. Fotky s kamenného kúpania sú preto rozmazané. Bol to však zážitok, ktorý som Vám musela ukázať.
To bol prvý deň nášho putovania na východ Slovenska a jeho zastávky. 
Pekný deň
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz



3 komentáre:

  1. Ste skvelé, pamätám si minulý rok, bola to kolibka, len pre vás plus sauna, aj som to mužovi ukázala, aby vedel, kde taká možnosť je, keby dačo:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejko,
    krásně s holkama výletujete !

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...