nedeľa 15. apríla 2018

Tvarohové rezy

Tvarohové rezy podľa našej Gitky som už dávno nepiekla. Je to pritom výborný ľahučký dezert, ktorý sa hodí nielen k nedeľnej kávičke. 
Ak by ste si ho chceli upiecť tu je recept.

Ingrediencie:

Cesto:

250 g polohrubej múky
120 g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
120 g Palmarin
1 celé vajce
2 žĺtky

Plnka:

500 g tvarohu
150 g práškového cukru
1/2 litra mlieka
1 Zlatý klas
1 dl oleja 
1 celé vajce
3 žĺtky
5 polievkových lyžíc práškového cukru

Postup:

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto a zabalené do fólie ho dáme na pol hodinu do chladničky. Vychladnuté cesto prstami po kúskoch roztiahneme rukami na plech vystlaný papierom na pečenie. 
Suroviny na plnku spolu zmiešame a vylejeme na surové cesto (plnka je riedka). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 15-20 minút. Z piatich bielkov, ktoré nám zostali, ušľaháme sneh a pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru. Sneh rozotrieme na upečený koláč a ešte pečieme 5 minút.

Prajem Vám krásnu nedeľu a príjemné mlsanie.
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz




12 komentárov:

  1. Vypadají luxusně..určitě zkusím..jen se chci zeptat, co to je Palmarin ..to jsem u nás nikde neviděla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Palmarin alebo hera je rastlinný tuk na pečenie. Môže byť aj maslo. Andrea

      Odstrániť
  2. Andrejko, řezy vypadají mňamózně 😀
    Pa, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marcela - Nordic Passion15. apríla 2018, 20:56

    Vypadá lákavě, hezké dny. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A je moc dobrý. Aj Tebe Marcelka prajem pekný deň. Andrea

      Odstrániť
  4. Tento koláčik robím pravidelne, ale cesto je lístkové, to nám tam chutí viac :-)
    Krásne fotky,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S lístkovým cestom som ho nerobila. Dobrý nápad, vyskúšam. Andrea

      Odstrániť
  5. Andrejko, moc děkuji za recept. Musela jsem si najít, co je Palmarin, ale už vím, že je to tuk na pečení ☺ Krásné dny, pa M.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I já mám vždycky problém najít, jaký tuk se skrývá pod slovenským názvem :o) Ale ono to máslo jistí!
    Andrejko, mám napsané, vypadá úžasně!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...