nedeľa 29. júna 2014

Terasa

Okolie nášho domu je zatiaľ pole neorané. Je to veľký priestor bez plota, čo mne vôbec nevadí, pretože tu mávam denne veľmi príjemné návštevy a to v podobe pobehujúcich roztopašných zajkov, naparujúcich sa veľkých bažantov škriekajúcich ódy na kopách hliny a sem tam na moje dva osamotené kríky chodievajú srnky. 
Ale terasa už začína dostávať kontúry ďalšieho obytného priestoru na leto. Jedným zo želaní Soničky bola hojdacia sieť. Isteže by bolo nádherné, keby visela v tieni veľkých košatých stromov, ale tie my nemáme. Poslúžili nám stĺpy, ktoré máme pozdĺž celej terasy.
Výhľad z terasy na Malé Karpaty je krásny. 
Je tu ticho a kľud.
 
 
I voda vonku sa dočkala. Už to nie je len hadica vytŕčajúca zo zeme, pripevnená k drevenému stĺpu na konci s kohútikom.
Ozdobný stĺpový biely stojan s patinou bude obrastať biela alebo jemne ružová popínavá ruža aké má napríklad Janka na svojej víkendovej záhradke. 
Ale pekne po poriadku, čaká nás ešte množstvo práce.
Pekný deň
Andrea

19 komentárov:

  1. Ahoj Andrejka, príjemné posedenie, takmer ako pri mori :-) ... na druhej fotke vlastne úplne, pa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka máš to veľmi krásne a s citom zladené a ten výhľad na pole je úúúchvatný :-) Pozdravujem Andrea R.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka, tak toto by som si vychutnávala plnými dúškami. Dúfam, že tam mieniš tráviť čo najviac oddychového času:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to je tak nádherné...z tých fotiek ide toľko pokoja...ďakujem zaň ♥
    Prajem pohodové dni
    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je u vás opravdu krásně!Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máte krásnou terasu Andrejko, a výhled musít být též úžasný, prožijte krásné léto.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Andrejka máme podobné problémy -nemám kam zavesiť sieť :DDD žiadne stromy, ale ani stĺpy pri terase, tak to asi budu nejaké dva solitéry ,ktoré budu mať aj iné využitie, ako na zavesenie a záhrada no neviem či to dokončíme tento rok... sieť pri tej modrej vode aaach a výhľad na pole, bývaš v raji???pa E.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andy, aspoň máš všetko krásne ešte pred sebou, ale zatiaľ máš čas vytvárať si predstavu, čo kde a ako ... tvoja terasa je krásna a útulná aj bez dokonalej záhrady ...

    S.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásny a pohodový pohľad na hojdaciu sieť a ešte pri bazéne, ani na dovolenku nemusíš chodiť :)) Stĺpikom na vodu si mi vyrazila dych, úžasný kúsok, my máme na chalupe železnú trubku na konci s kohútikom na polievaciu hadicu :D, ale takéto fajnotka by sa tam tiež hodila. Krásne letné dni. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Andrejka, hneď by som sa vyvalila do tej Tvojej siete ... juj.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ono všechno má svůj čas, určitě dojde i na tu zahradu. Terasu máš moc krásnou a ten výhled...
    Hezký de Andrejko! Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Andrejka, netreba ti nikam cestovať...hotová dovolenková idylka. Ako píše Hela...všetko má svoj čas, ale u nás bol plot na prvom mieste inak by k nám zavítala návšteva čiernych občanov.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  13. U Vás je tak krásně Andrejko, že ani stromů pro houpačku není třeba .-) nádherný výhled.. a ještě s návštěvníky.. to je pak lepší než kino .-), že :-) Nádherné fotografie.. a úžasná dovolenková pohoda *** musela jsem se smát, když jsem se začetla a hned na začátku zmiňuješ.. pole neorané.. představil se mi totiž náš dvůr - pole orané hihi a to doslova..bagr už udělala svou práci a nyní je řada na nás :-) A ještě musím hodně pochválit vyřešení vody.. sloup s patinu a úžasným kohutkem.. je famózní ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Andrejko,
    ach .. to je nádhera.
    Moc pěkná terasa.

    .. pěkné letní dny .. Denisa ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dobrý deň, volám sa Petra a sledujem Váš blog, ktorý sa mi veľmi páči. Máte skvelé nápady a často ma inšpirujete. Ja žiaľ nemám takú fantzáciu ale vďaka Vám sa mi darí zútulňovať svoj domov. Tento rok chceme upravovať okolie nášho domu a veľmi sa mi zapáčila Vaša dlažba na terase. Mohli by ste mi prosím napísať firmu a typ dažby, príp. zaslať link? Ďakujem a prajem Vám ešte mnoho kreatívnych nápadov. Petra K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dlažbu máme z Austria Beton Werk. Tu je link na ich stránku. Vyrábajú ju v Kráľovej pri Senci a predávajú prostredníctvom svojich predajcov.

      http://www.abw.sk/

      Náš typ dlažby sa volá Burgstein.

      Andrea


      Odstrániť
    2. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. A želám všetko dobré...

      Odstrániť
  16. Woow je to naozaj nádherné.. Mne sa v poslednej dobe začali páčiť aj umelé trávniky na terase :) Celkom to vie oživiť terasku

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...