pondelok, 2. júna 2014

Kváskový chlebík

Viem, nič nové pod slnkom. Mnohé z Vás ho pečú už dávno. Ja som dostala žitný kvások od susedky Evky len nedávno, a tak som sa do toho pustila. 
Pekárničku doma nemám a cesto miešam klasicky ručne. 
Upiecť chlebík nie je žiadna veda, len čakací čas je trošku dlhší. Takže ak zistíte, že nemáte doma chlieb, tak ho hneď mať ani nebudete. Kvások si treba zarobiť už večer a až ráno zamiesiť cesto. Potom cesto 3 hodiny pekne v teplúčku kysne. Po troch hodinách cesto premiesim, vytvarujem bochník a ešte hodinku kysne. No a potom príde finále. Chlebík sa pečie hodinu a krásne prevonia celý dom. Musím povedať, že výsledok čakania stojí za to.
Pekný deň Vám prajem a ďakujem za všetky gratulácie pre Soničku. O chvíľu budeme spolu skypovať, tak všetky odkazy odovzdám.

Andrea

12 komentárov:

  1. ten je dokonalý! Taky ho musím jednou zkusit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andy, vypadá božsky ... musím si prísť pre ten kvások a vyskúšať ... možno aj tento týždeň.

    S.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejko, chlebík zavoněl až k nám, určitě nezbyl ani drobeček! Hezké dny, Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá výborně, dokonalí snídaně.
    Hezký večer Andrejko!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Andrejko, vypadá úžasně, musím se přiznat, že chlebík jsem ještě nikdy nepekla ...... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrejka, takže už aj Ty si sa dala na chlebík? Nám sa tiež podaril v piatok upiecť, len sa nestihol odfotiť .. bol síce menší a poslúžil k pečenej rybke ako chutná príloha .. nabudúce snáď odfotím :))
    Roni

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mnaaam Andrejka ten vyzera mooooc chutne... no musim ja nieco taketo ukuchtit... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejka juj, je dokonalý, my si už ani nevieme predstaviť papať iný chlebík, už takmer pol roka pečiem rôzne druhy kváskových chlebíkov, ražný, pšeničný, s rôznymi príchuťami. Každý člen rodiny má ten svoj obľúbený a tak počas víkendu sa u nás pečú minimálne dva chleby, ja milujem parmezánovy. Pekný deň. G.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mňam ... ja to stále hovorím, že sa asi k Tebe nasťahujem :oD ... neboj, zatiaľ sa uspokojím aj s virtuálnymi návštevami ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vypadá skvěle,já dělám chleba bezlepkový,protože mám celilakii,ale pro ostatní taky z kvásku :-) Dobrou chuť a krásný týden!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. wauu voní až k nám. dokonalost sama

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...