streda 11. novembra 2015

Popráskané čokoládové sušienky

Niekde sa stala chyba, pretože pokus číslo 1 nevyšiel. Sušienky sú síce popráskané, ale trošku moc. Po upečení sa z nich stali väčšie placky. Ale čo sušienky stratili na vzhľade, to chuti vôbec neubralo. Sú jednoducho fantastické. Navonok chrumkavé a vo vnútri krásne mäkkučké.
Piekla som podľa receptu od Pavlínky.
Na záver by som Vám rada dala do pozornosti novú knihu mojej neterky Kristínky, ktorá vyšla len nedávno. Román pod názvom Červená je pristane.

...Svet sa potkol na povrchnosti a zlomil si pritom členok už dávno. Napriek tomu, že kríval, Zem sa točila ďalej. Škaredé zranenie sa pri rýchlom pokroku nemalo šancu zrásť do pôvodného stavu a ľudia ho jednoducho nevládali zrehabilitovať. Dali mu barličky v podobe pushupiek, výrazných líčidiel, umelých rias, anorexie, či čohokoľvek, čo by ich urobilo krajšími. A mužov prestalo zaujímať, aká je žena vo vnútri, pokým vyzerala sakramentsky dobre v červených minišatách...

A jej druhá kniha Podvodníčka má už aj český preklad.

...Tereza přichází na prahu dospělosti o domov i celou rodinu, a proto se musí vypořádat s úplně jinými starostmi než její vrstevníci. Nedostatek financí chce vyřešit pracovním pobytem v zahraničí, kde chce také začít nový život. Její plán však naruší nečekaná náhoda. Na berlínském letišti potká dívku, která je jí nápadně podobná. Násilná záměna jí otevře dveře do nádherného bezstarostného života a postupně objeví „klíč“ k nevídanému bohatství. Stále hlouběji se však zaplétá do lží, z nichž nevidí východisko. Navíc se seznamuje s nebezpečně přitažlivým mužem, který ve skutečnosti patřil její dvojnici. Kdo ze záměny vyjde jako vítěz a kdo jako poražený? Dá se vůbec žít život někoho jiného? Je možné stavět své štěstí na lži? 
Pekný deň
Andrea


www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz

2 komentáre:

  1. Andrejko, děkuji za knižní tipy.
    Sušenky jsem ještě nepekla, ale nic si z toho nedělej. Určitě jim to na kráse neubralo.
    Pa M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka, dôležité je, že chutili. Robievam ich aj ja, ale podľa Marthy Stewart http://www.marthastewart.com/281209/chocolate-crackle-cookies, a používam 80 % čokoládu. Niekde som čítala, že pri týchto sušienkach je najdôležitejšia kvalita čokolády. Pekný večer prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...