nedeľa 22. júla 2018

Čas bublanín

V záhradách nám dozrievajú rôzne druhy ovocia a to je čas na pečenie najmä obľúbených bublanín. Mám svoj osvedčený recept, ale chcela som vyskúšať niečo ľahšie. Na internete som hľadala, ale všetky recepty sú si veľmi podobné. Natrafila som však na jeden výborný recept a je úplne iný ako ten môj. Vyskúšala som ho a musím povedať, že je fantastický. 
Bohužiaľ neviem odkiaľ som si ho stiahla, takže nemôžem uviesť zdroj. 
Ak sa v ňom niekto nájdete, rada to napravím.
Piekla som s černicami z našej záhrady a s broskyňami, ktoré som dostala od kamarátky Evky.
Množstvá surovín v recepte sú na formu veľkosti 30 cm v priemere. 

Ingrediencie:

120 g polohrubej múky
160 g kryštalového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
4 vajcia
štipka soli
ovocie
práškový cukor na posypanie

Postup:

Bielka so štipkou soli si vyšľaháme do tuha. Postupne do bielkov zašľaháme cukor. Pridáme žĺtka a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch poukladáme ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 35 minút. 
Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.




A tu je dnešná, ešte horúca, broskyňová.
Prajem Vám krásne mlsanie.
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz

7 komentárov:

  1. Andrejko, píšu si! Žádný tuk, vypadá, jako peříčko!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak, tak Helenka, žiadny tuk. Pozdravujem Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejko, ta vypadá báječně, úplně se mi sbíhají sliny. Díky za receptík, ráda vyzkouším.
    Pěkný den, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, je veľmi ľahučká a ako píše Helenka bez tuku. Andrea

      Odstrániť
  4. Bublaniny vypadaji skvele. Hezke letni dny, Andrejko. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tak chutili Marcelka. Krásne letné prázdninové dni. Andrea

      Odstrániť
  5. Už se mi peče v troubě,s ostružinami a měsíčními jahodami. Cukr jsem dala hnědý, dávku jsem navýšila o dvě vajíčka, takže vyšla akorát na klasický plech. Už při šlehání bylo vidět,že bude úplně jiná než ty před ní.. sbíhají se mi sliny.Super recept. Ivča

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...