piatok, 16. júna 2017

Francúzsky liaty čerešňový koláč

Čerešne nám už krásne dozrievajú a pečenie čerešňových koláčov je určite i u Vás v plnom prúde. Ja som už piekla bublaninu, makovú štrúdľu a včera som vyskúšala nový recept, ktorý je jednoduchý na prípravu (také mám najradšej) a všetkým chutil. 
Od francúzskeho liateho čerešňového koláča neočakávajte žiadnu nadýchanú bublaninu. 
Zarobené cesto je riedke a doslova sa leje a konzistencia upečeného koláčika mi pripadá ako hustý puding. 
Zvláštne prirovnanie a možno to tak ani nie je... 
Veď vyskúšajte.
Ingrediencie:

3 vajcia
2 polievkové lyžice masla
1/2 šálky kryštálového cukru
1/2 šálky polohrubej múky
štipka soli
1 šálky mlieka
1 kávová lyžička vanilkového extraktu
2 polievkové lyžice kryštálového cukru na posypanie formy
vykôstkované čerešne

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.  Pridáme roztopené, ale nie horúce maslo, vanilkový extrakt a premiešame. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto. 
Na záver prilejeme mlieko a ešte poriadne premiešame.
Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Na dno formy poukladáme vykôstkované čerešne. Pripravené cesto vylejeme na čerešne a pečieme na 180 °C od 30-50 minút. Záleží to od Vašej rúry a výšky cesta vo forme.
Asi po 20 minútach pečenia môžeme pre efekt na vrch koláča pozapichovať celé čerešne aj so stopkou. 
Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Krásne mlsanie Vám prajem.
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz


 

3 komentáre:

  1. Krasa, Andrejko, cekame v nedeli hosty, zkusim, jen tedy asi s jinym ovocem, tresne v okoli nemam, tak snad i tak to bude dobre:-). Pekny vecer. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak jsem dnes upekla a klukům moc chutnal, už je tu poslední kousek :)
    Přeju krásnou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milá Andrejko, tak toto vypadá úžasně. děkuji za typ. Máš nádherné fotky. Pá Věrka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...