nedeľa, 15. marca 2015

Pečené buchty

Viem, nič nové pod slnkom, ale ja mám konečne ten správny recept. Moje doterajšie pokusy neboli zlé, ale nebolo to ono. Buchty boli na druhý deň vždy tvrdšie. Tento recept mi poslala neterka Barborka, ktorá ho našla na internete a vyskúšala. Do cesta nejde vajce a tak sú buchty i na ďalšie dni mäkké. 
Učíme sa celý život.

Ingrediencie:

750 g hladká múka špeciál
30 g droždie
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
soľ
200 ml oleja
500 ml vlažného mlieka
maslo

Plnka:

tvaroh
hrozienka
vajce
kryštálový cukor
vanilkový cukor
Nutella
slivkový lekvár

Postup:

Z droždia, lyžičky cukru a trochy mlieka si spravíme klasický kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. 
Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely. Každý diel na 8-10 kúskov. Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou plnkou, slivkovým lekvárom alebo nutellou. 
Tvarohovú plnku si pripravíme z tvarohu, hrozienok, vajíčka, vanilkového cukru a trochu kryštálového cukru. Cukor pridávame až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru pustí vodu.
Buchtičky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a každú potrieme roztopeným maslom. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. 
Keď sú hotové potrieme ich cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.

A tu je pokus o zachytenie sypajúceho sa cukru. Bohužiaľ som zistila, že sypať si cukor aj fotiť sa nedá.
Pekný deň
Andrea


9 komentárov:

  1. Andrejko, vypadají nádherně! Sama jsem je taky ještě nepekla - nějak jsem cítila, že na ty babičkovské prostě mít nebudou... Ale asi je čas...
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No tie by som si dala, ... Andejka, máš ich skvelé.
    Tiež ich nepečiem, asi raz či dva krát som ich iba robila. Je to doména mojej maminy, takmer vždy keď príde deťom rinesie lekvárové buchty, lebo keď sa ich pýta čo im má upiecť, vždy povedia buchty. Pa, G.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadají skvěle! určitě je vyzkouším! Svatava

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jééé, vypadají skvěle.
    A vidíš, já do těsta dávám vejce a také jsou druhý den tužší. Tak teď jsem zase o něco moudřejší. Děkuji.
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  5. U nás jsou Honzíkovky, jak jim říkáme, oblíbené. Ale bez vajíčka je neznám a tak si ráda poznačím. děkuji :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vypadají krásně, u nás velmi oblíbené..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fantasticke fotky, až sa mi slinky zbiehajú, to sa musi vyskúšať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejka,
    přesně tak!
    Já dělám všechno kynuté těsto bez vajec a opravdu těsto netvrdne :-)
    Ještě doporučuji cukrovat každou buchtu těsně před konzumací, to také funguje ;-)
    Dobrou chuť !

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za návštevu blogu a za Váš komentár.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...