Dnes budeme opäť trošku piecť, teda vlastne nepiecť. Kokosové stromčeky
je nepečený zákusok a recept som našla na pintereste. Hmota chutí ako
rafaello guľky a dotvorené do tvaru stromčeka sú za pomoci formičky na
úliky. Všetkým veľmi chutili a tak pribudnú medzi ostatné tohtoročné
koláčiky. Akurát som zmenila čokoládový krém, ktorý je v recepte, na môj
obľúbený z uvareného karamelového salka a mascarpone.
Ingrediencie:
80 g práškového cukru
400 g strúhaného kokosu
150 g sušeného mlieka
50 ml šľahačkovej smotany
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
Krém:
200 ml šľahačkovej smotany
200 g horkej čokolády
1 balík piškót
Postup:
Zmiešame
cukor, kokos a sušené mlieko. Pridáme kondenzované mlieko, smotanu
(mlieko) a vymiešame. Kokosovú hmotu uložíme na pár hodín do chladničky.
Smotanu s čokoládou zohrejeme
nad parou, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a potom
dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
Formičku z vnútra
posypeme práškovým cukrom. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme niečo čo sa
podobá na kužeľ a hmotu natlačíme do formičky a na stromček (úlik). Pomôckou, ktorá je súčasťou formičky úlik, vytvoríme v hmote hlbší otvor na
krém. Formičku otvoríme a opatrne vyberieme stromček. Stromček som obalila ešte v kokose.
Krémom plníme otvory v
stromčekoch a zároveň prilepíme piškótu oblou stranou hore.
Prajem Vám príjemné pečenie - nepečenie.
Andrea
Děkuji za inspiraci i recept.Stromečky vypadají lákavě.Krásné dny plné pohody přeji Věra
OdpovedaťOdstrániťAndrejko stromečky jsou u tebe dokonalost sama . Zajímal by mě ten krém s mascarponem - prosím - děkuji :-))
OdpovedaťOdstrániťZmiešam jedno mascarpone a 1/2 plechovky uvareného sladeného salka. Výsledkom je fantastická karamelová plnka. Andrea
OdstrániťMňááááám, či budem robiť úliky, to ešte netuším, ale túto karamelovú plnku si hneď zapisujem, pa
OdpovedaťOdstrániťZajímá mě taky ten krém ze salka a mascarpone. Jakou odhadujete trvanlivost? Znám to s máslem, tam se toho nebojím. Ale s tím mascarpone nevím. Díky.
OdpovedaťOdstrániťS maslom ju robíevala moja mamina do orechovej torty. Tiež dobrá, len treba opatrne s maslom, aby nebola masná. S mascarpone je veľmi ľahodná, ale samozrejme by som ich plnila až tesne pred Vianocmi. Tieto boli skúšobne robené na predvianočný večierok dcéry. Andrea
OdstrániťDíky. :-)
OdstrániťAndrejka, ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam. Pá, Maja
OdpovedaťOdstrániťAndrejko, vypadají opravdu luxusně...k nakousnutí.
OdpovedaťOdstrániťpa M.
Andrejka a ty si si kúpila tanierik z KIK :DD tiež na neho mám zálusk ,je nádherný a s tými stromčekmi na jedenie je to celé na zjedenie :DD čau e.
OdpovedaťOdstrániťErika, ja som tanierik kupovala v Lidli. Je chutnučký presne na takéto drobné servírovanie. Andrea
OdstrániťAndrejko, vypadají moc dobře, kokos mám ráda, budu o nich uvažovat, díky za inspiraci, krásný den,
OdpovedaťOdstrániťMarcela