utorok, 14. júna 2016

Levanduľový sirup

Bazový sirup robím každý rok a vo veľkom množstve. Spolu s citrónom a mätou je to najfantastickejšie osvieženie v horúcich letných dňoch. Tento rok som vyskúšala aj levanduľový a musím povedať, že je výborný. Mala som obavy z prenikavej vône levandule, ale všetko je krásne vyvážené. 
Popri bazovom sirupe to je príjemná zmena nielen chuti, ale i farby. Je nádherne ružový.
Receptov je na internete veľa. Ja som varila podľa Sladkej Emy TU.
Fľaše na sirup mám z KIK za 0,79 EUR jedna a dostala som ich od môjho synovca Duška. 
Sirup v nich vyzerá krásne.

K servírovaniu týchto úžasných letných osviežení patria aj krásne džbány, karafy a štýlové poháre so slamkou. 
Nájdete ich aj u mňa v E-SHOPE.

Prajem Vám pekný deň.
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz



pondelok, 13. júna 2016

Strom

Na terase mi zatiaľ neviseli žiadne dekorácie, akosi sa mi do tej bielej fasády nechcelo robiť diery. Kvôli tomuto kovovému stromu som spravila výnimku. Páči sa mi jeho jednoduchosť a prevedenie. Nad starým stolom mu to sekne.
Rovnako by sa dal využiť aj v interiéri. Napríklad aj ako rodostrom. Na jednotlivé konáriky pripevniť fotografie svojich predkov a bola by to zaujímavá dekorácia.
 Levanduľa krásne kvitne a prvýkrát som vyskúšala levanduľový sirup. Tak uvidíme, či nám bude chutiť.
A nové výhonky mojej bielej miniruže i tento rok hýria zvláštnymi farbami. 
Neviem sa na ňu vynadívať.
Prajem Vám pekný začiatok nového pracovného týždňa.

Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz



nedeľa, 5. júna 2016

Kakao, karamel, banány a šľahačka

Spojila som niekoľko receptov dokopy a vznikla úžasná mňamka. Piekla som dve torty naraz. Jedna bola pre moje "deti " k ich sviatku (o jeden deň oneskorene) a tá druhá na spoločné pomaturitné stretnutie, ktoré sme mali v piatok. 
Všetkým chutilo a to ma teší najviac.
Ingrediencie:

Korpus:

4 vajcia
160 g práškového cukru
140 g polohrubej múky
20 g kakaa
4 polievkové lyžice horúcej vody

Plnka I:

1/2 konzervy karamelového salka 
(môžete kúpiť hotové alebo sladené salko uvariť v konzerve 2,5 hodiny)
1 mascarpone
2 banány
 
Plnka II:

šľahačka
mascarpone 
trochu cukru

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka.  Z bielkov, štipky soli a polovice cukru si vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru do svetlej peny. Do žĺtkov zašľaháme teplú vodu. Múku si zmiešame s kakaom a striedavo múku a sneh primiešavame do žĺtkovej peny.
Dno tortovej formy si natrieme maslom, vysypeme múkou a nalejeme cesto. 
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút.
Vychladnutý korpus rozdelíme na dve polovičky a natrieme najskôr karamelovou plnkou, ktorá vznikla zmiešaním karamelového salka a mascarpone. Na ňu poukladáme banány nakrájané na kolieska. Na banány dáme asi polovicu šľahačkovej plnky. Vyšľaháme šľahačku s trochou cukru a opatrne primiešame mascarpone. Na náplň priložíme druhú polovičku korpusu a povrch natrieme druhou polovicou šľahačkovej plnky. 
Ako posýpku môžete použiť čokoľvek. Ja som upálila trochu kryštálového cukru na karamel, pridala nasekané lieskovce. Karamelovú zmes vylejte na papier na pečenie a keď karamel stvrdne, polámte ho a v mixéri rozdrťte.
Prajem Vám príjemné mlsanie a  pekný zbytok nedele.

Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz




streda, 1. júna 2016

Iris

Rastie mi v záhrade v poriadne veľkom trse a keď kvety rozkvitnú je to pastva pre oči. Vo váze vydržia pomerne dlho, pretože jednotlivé kvety postupne rozkvitajú a tie odkvitnuté jednoducho odstránim.
Krásne počasie mi už umožňuje raňajky na terase a väčšinou mávam takúto milú spoločnosť. 
Bordový krík je na konci našej záhrady. Bohužiaľ tam o chvíľu bude stáť plot a ja o tento pohľad prídem.

 Pekný deň
Andrea

www.revedevivre.sk

www.revedevivre.cz



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...